stołówka szkolna / jadłospis
OPŁATY ZA OBIADY
Odpłatność za obiady należy wpłacać na indywidualne konto bankowe. Numer konta znajduje się na umowie na żywienie. Jeśli ktoś nie ma kopii umowy, to prosimy o odbiór w stołówce szkolnej.
Wpłaty można dokonać przelewem lub gotówką w kasie Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych, ul. Kilińskiego 1.
Opłatę za żywienie pobiera się z dołu w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
Na przelewach w tytule płatności należy podać imię i nazwisko ucznia oraz szkołę (np. Jaś Kowalski SP 2). Prosimy realizować przelewy do 15 każdego miesiąca (jest to termin wpływu należności na konto), gdyż od wpłat zrealizowanych po tym terminie będą naliczane odsetki. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Od 1 września 2022 r. cena jednostkowa obiadu dla ucznia będzie wynosić 6 złotych.
W związku z wprowadzeniem systemu E-dokument, umowy o świadczenie usług żywieniowych są zawierane bezpośrednio w szkole na stołówce szkolnej. Z tego względu zamieszczone na stronie naszej szkoły umowy stały się nieaktualne i zostały usunięte.
Prosimy rodziców o zawieranie umów w stołówce szkolnej od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 do 14.00. do 25.08.2023 r. (zawarcie jednej umowy trwa około 10 do 15 minut).
Regulamin stołówki:
1.Obiady wydawane są od 11.45 do 14.00.
2. Ze stołówki mogą korzystać wszyscy uczniowie szkoły.
3. Odliczenia za czasową nieobecność dziecka dokonuje się w następnym miesiącu.
4. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie osobiście lub telefonicznie nieobecności dziecka.
5. Opłaty za żywienie podczas nieobecności ucznia w szkole nie pobiera się pod warunkiem wcześniejszego powiadomienia intendenta szkolnego do godziny 9.00.
6. Opłatę za żywienie pobiera się z dołu w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
7. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Programy prowadzone przez Agencję Rynku Rolnego współfinansowane ze środków Unii Europejskiej "Mleko z klasą" i "Owoce w szkole" - w programie biorą udział uczniowie klas I-V szkoły podstawowej, otrzymują dwa razy w tygodniu darmowe mleko i na przemian dwa lub trzy razy w tygodniu porcję warzyw i owoców. Głównym celem programu jest wzrost konsumpcji owoców i warzyw. Uczestnictwo w programach jest wyłącznie za zgodą podpisaną przez rodziców lub prawnych opiekunów.
PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA
16.06.2025 - 26.06.2025
16.06.2025 PONIEDZIAŁEK |
zupa żurek z kiełbasą, jajkiem i ziemniakami racuchy z mango, cukrem pudrem, truskawka kompot wieloowocowy, actimel owocowy, banan ALERGENY:SELER, GLUTEN, MLEKO |
17.06.2025 WTOREK |
zupa grysikowa ziemniaki, pieczeń wieprzowa w sosie własnym, sałatka z czerwonej kapusty kompot truskawkowy, herbatniki mini-zoo, soczek 100% 200 ml ALERGENY: SELER, GLUTEN, JAJKA, MLEKO |
18.06.2025 ŚRODA |
zupa brokułowa z makaronem ziemniaki, ryba panierowana- miruna, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy, brzoskwinia, mus owocowy ALERGENY: SELER, MLEKO, GLUTEN, RYBY |
25.06.2025 środa |
zupa pomidorowa z ryżem łazanki z mięsem i kapustą, sałatka grecka /sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ananas, owoc granatu/ napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn, ciastko francuskie z serem, banan ALERGENY: SELER, MLEKO, GLUTEN, JAJKA |
26.06.2025 czwartek |
zupa jarzynowa ziemniaki, kotlet z drobiu, mizeria ze śmietaną i jogurtem kompot wieloowocowy, soczek owocowy Kubuś 300 ml, brzoskwinia ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO, JAJKA |
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2.Jaja i produkty pochodne
3.Ryby i produkty pochodne
4.Mleko i produkty pochodne
5.Seler i produkty pochodne
6.Nasiona sezamu i produkty pochodne
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.