stołówka szkolna / jadłospis


OPŁATY ZA OBIADY

Odpłatność za obiady należy wpłacać na indywidualne konto bankowe. Numer konta znajduje się na umowie na żywienie. Jeśli ktoś nie ma kopii umowy, to prosimy o odbiór w stołówce szkolnej.

Wpłaty można dokonać przelewem lub gotówką w kasie Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych, ul. Kilińskiego 1.

Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.

Na przelewach w tytule płatności należy podać imię i nazwisko ucznia oraz szkołę (np. Jaś Kowalski SP 2). Prosimy realizować przelewy do 15 każdego miesiąca (jest to termin wpływu należności na konto), gdyż od wpłat zrealizowanych po tym terminie będą naliczane odsetki. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.

Od 1 września 2022 r. cena jednostkowa obiadu dla ucznia będzie wynosić 6 złotych. 

W związku z wprowadzeniem systemu E-dokument, umowy o świadczenie usług żywieniowych są zawierane bezpośrednio w szkole na stołówce szkolnej. Z tego względu  zamieszczone na stronie naszej szkoły umowy stały się nieaktualne i zostały usunięte.

Prosimy rodziców o zawieranie umów w stołówce szkolnej od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 do 14.00. do 25.08.2023 r. (zawarcie jednej umowy trwa około 10 do 15 minut).


Regulamin stołówki: 

1.Obiady wydawane są od 11.45 do 14.00.
2. Ze stołówki mogą korzystać wszyscy uczniowie szkoły.
3. Odliczenia za czasową nieobecność dziecka dokonuje się w następnym miesiącu.
4. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie osobiście lub telefonicznie nieobecności dziecka. 
5. Nieodliczana jest odpłatność za 1 dzień nieobecności.
6. Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
7. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Programy prowadzone przez Agencję Rynku Rolnego współfinansowane ze środków Unii Europejskiej "Mleko z klasą" i "Owoce w szkole" - w programie biorą udział uczniowie klas I-V szkoły podstawowej, otrzymują dwa razy w tygodniu darmowe mleko i na przemian dwa lub trzy razy w tygodniu porcję warzyw i owoców. Głównym celem programu jest wzrost konsumpcji owoców i warzyw. Uczestnictwo w programach jest wyłącznie za zgodą podpisaną przez rodziców lub prawnych opiekunów.

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

22.04.2023 - 26.04.2024

22.04.2024

PONIEDZIAŁEK

zupa ziemniaczana, chleb

makaron z serem białym, masłem i cukrem brzozowym, borówka amerykańska

kompot  wieloowocowy

banan

ALERGENY:

Seler, Gluten, Mleko

23.04.2024

WTOREK

rosół z makaronem

ziemniaki, udko z kurczaka, marchewka z groszkiem

kompot  truskawkowy

pomarańcza, chipsy owocowe

ALERGENY:

Seler, Gluten, Mleko

24.04.2024

ŚRODA

zupa koperkowa z ryżem

ziemniaki, kaszanka wiejska, kapusta kiszona

kompot wieloowocowy

mufinka

ALERGENY:

Seler, Gluten, Mleko

25.04.2024

czwartek

zupa z tartym ciastem

ziemniaki, klops cielęco-wieprzowy w sosie pomidorowym, ogórek świeży

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn

mus owocowy

ALERGENY:

Seler, Gluten, Mleko, Jajka

26.04.2024

piątek

zupa grzybowa z makaronem

ziemniaki, ryba panierowana- miruna, surówka z kiszonej kapusty z marchewką

kompot truskawkowy

banan

ALERGENY:

Seler, Mleko, Jajka, Ryby, Gluten

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.