stołówka szkolna / jadłospis
OPŁATY ZA OBIADY
Odpłatność za obiady należy wpłacać na indywidualne konto bankowe. Numer konta znajduje się na umowie na żywienie. Jeśli ktoś nie ma kopii umowy, to prosimy o odbiór w stołówce szkolnej.
Wpłaty można dokonać przelewem lub gotówką w kasie Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych, ul. Kilińskiego 1.
Opłatę za żywienie pobiera się z dołu w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
Na przelewach w tytule płatności należy podać imię i nazwisko ucznia oraz szkołę (np. Jaś Kowalski SP 2). Prosimy realizować przelewy do 15 każdego miesiąca (jest to termin wpływu należności na konto), gdyż od wpłat zrealizowanych po tym terminie będą naliczane odsetki. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Od 1 września 2022 r. cena jednostkowa obiadu dla ucznia będzie wynosić 6 złotych.
W związku z wprowadzeniem systemu E-dokument, umowy o świadczenie usług żywieniowych są zawierane bezpośrednio w szkole na stołówce szkolnej. Z tego względu zamieszczone na stronie naszej szkoły umowy stały się nieaktualne i zostały usunięte.
Prosimy rodziców o zawieranie umów w stołówce szkolnej od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 do 14.00. do 25.08.2023 r. (zawarcie jednej umowy trwa około 10 do 15 minut).
Regulamin stołówki:
1.Obiady wydawane są od 11.45 do 14.00.
2. Ze stołówki mogą korzystać wszyscy uczniowie szkoły.
3. Odliczenia za czasową nieobecność dziecka dokonuje się w następnym miesiącu.
4. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie osobiście lub telefonicznie nieobecności dziecka.
5. Opłaty za żywienie podczas nieobecności ucznia w szkole nie pobiera się pod warunkiem wcześniejszego powiadomienia intendenta szkolnego do godziny 9.00.
6. Opłatę za żywienie pobiera się z dołu w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
7. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Programy prowadzone przez Agencję Rynku Rolnego współfinansowane ze środków Unii Europejskiej "Mleko z klasą" i "Owoce w szkole" - w programie biorą udział uczniowie klas I-V szkoły podstawowej, otrzymują dwa razy w tygodniu darmowe mleko i na przemian dwa lub trzy razy w tygodniu porcję warzyw i owoców. Głównym celem programu jest wzrost konsumpcji owoców i warzyw. Uczestnictwo w programach jest wyłącznie za zgodą podpisaną przez rodziców lub prawnych opiekunów.
PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA
13.01.2025 - 17.01.2025
13.01.2025 PONIEDZIAŁEK |
zupa ogórkowa z ryżem łazanki z mięsem i kapustą, sałatka grecka /sałata lodowa, pomidor, ogórek, ananas, owoc granatu, ser feta/ kompot wieloowocowy, banan, jogurt gratka- pitny ALERGENY:SELER, GLUTEN, MLEKO |
14.01.2025 WTOREK |
zupa krupnik zabielany ziemniaki, kotlet schabowy, kapusta biała z koperkiem kompot wieloowocowy mus owocowy 100%, mandarynka ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO, JAJKA |
15.01.2025 ŚRODA |
zupa grochowa- chleb kasza jęczmienna, gulasz cielęco- wieprzowy, ogórek kiszony kompot truskawkowy pomarańcza, chipsy owocowe ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO |
16.01.2025 czwartek |
zupa brokułowa z makaronem ziemniaki zapiekane z wędliną i jarzynami, sałata z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, ogórka zielonego i kukurydzy napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn deser serowo- malinowy ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO |
17.01.2025 piątek |
zupa pomidorowa ze świeżą bazylią ziemniaki, ryba panierowana- miruna, surówka z kapusty kiszonej i marchewki kompot truskawkowy, chipsy owocowe, banan ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO, JAJKA, RYBY |
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2.Jaja i produkty pochodne
3.Ryby i produkty pochodne
4.Mleko i produkty pochodne
5.Seler i produkty pochodne
6.Nasiona sezamu i produkty pochodne
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.