stołówka szkolna / jadłospis


OPŁATY ZA OBIADY

Odpłatność za obiady należy wpłacać na indywidualne konto bankowe. Numer konta znajduje się na umowie na żywienie. Jeśli ktoś nie ma kopii umowy, to prosimy o odbiór w stołówce szkolnej.

Wpłaty można dokonać przelewem lub gotówką w kasie Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych, ul. Kilińskiego 1.

Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.

Na przelewach w tytule płatności należy podać imię i nazwisko ucznia oraz szkołę (np. Jaś Kowalski SP 2). Prosimy realizować przelewy do 15 każdego miesiąca (jest to termin wpływu należności na konto), gdyż od wpłat zrealizowanych po tym terminie będą naliczane odsetki. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.

Od 1 września 2022 r. cena jednostkowa obiadu dla ucznia będzie wynosić 6 złotych. 

W związku z wprowadzeniem systemu E-dokument, umowy o świadczenie usług żywieniowych są zawierane bezpośrednio w szkole na stołówce szkolnej. Z tego względu  zamieszczone na stronie naszej szkoły umowy stały się nieaktualne i zostały usunięte.

Prosimy rodziców o zawieranie umów w stołówce szkolnej od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 do 14.00. do 25.08.2023 r. (zawarcie jednej umowy trwa około 10 do 15 minut).


Regulamin stołówki: 

1.Obiady wydawane są od 11.45 do 14.00.
2. Ze stołówki mogą korzystać wszyscy uczniowie szkoły.
3. Odliczenia za czasową nieobecność dziecka dokonuje się w następnym miesiącu.
4. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie osobiście lub telefonicznie nieobecności dziecka. 
5. Opłaty za żywienie podczas nieobecności ucznia w szkole nie pobiera się pod warunkiem  wcześniejszego powiadomienia intendenta szkolnego do godziny 9.00.
6. Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
7. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Programy prowadzone przez Agencję Rynku Rolnego współfinansowane ze środków Unii Europejskiej "Mleko z klasą" i "Owoce w szkole" - w programie biorą udział uczniowie klas I-V szkoły podstawowej, otrzymują dwa razy w tygodniu darmowe mleko i na przemian dwa lub trzy razy w tygodniu porcję warzyw i owoców. Głównym celem programu jest wzrost konsumpcji owoców i warzyw. Uczestnictwo w programach jest wyłącznie za zgodą podpisaną przez rodziców lub prawnych opiekunów.

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

13.01.2025 - 17.01.2025

13.01.2025

PONIEDZIAŁEK

zupa ogórkowa z ryżem

łazanki z mięsem i kapustą, sałatka grecka /sałata lodowa, pomidor, ogórek, ananas, owoc granatu, ser feta/

kompot wieloowocowy, banan, jogurt gratka- pitny

ALERGENY:SELER, GLUTEN, MLEKO

14.01.2025

WTOREK

zupa krupnik zabielany

ziemniaki, kotlet schabowy, kapusta biała z koperkiem

kompot wieloowocowy

mus owocowy 100%, mandarynka

ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO, JAJKA

15.01.2025

ŚRODA

zupa grochowa- chleb

kasza jęczmienna, gulasz cielęco- wieprzowy, ogórek kiszony

kompot truskawkowy

pomarańcza, chipsy owocowe

ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO

16.01.2025

czwartek

zupa brokułowa z makaronem

ziemniaki zapiekane z wędliną i jarzynami, sałata z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, ogórka zielonego i kukurydzy 

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn

deser serowo- malinowy

ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO

17.01.2025

piątek

zupa pomidorowa ze świeżą bazylią

ziemniaki, ryba panierowana- miruna, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

kompot truskawkowy, chipsy owocowe, banan

ALERGENY: SELER, GLUTEN, MLEKO, JAJKA, RYBY

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.