stołówka szkolna / jadłospis


OPŁATY ZA OBIADY

Za miesiąc styczeń 2021 r. opłata wynosi 45 zł. płatne do 15 lutego 2021 r.

Za miesiąc luty opłata wynosi 90 złotych,

klasa 1b, 1d i 2c - opłata wynosi 79,50 złotych (dotyczy dzieci będących na kwarantannie szkolnej).


Odpłatność za obiady należy wpłacać na konto Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych - nr konta:

52 1050 1070 1000 0023 6752 6288

Wpłaty można dokonać przelewem lub gotówką w kasie Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych, ul. Kilińskiego 1.

Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.

Na przelewach w tytule płatności należy podać imię i nazwisko ucznia oraz szkołę (np. Jaś Kowalski SP 2). Prosimy realizować przelewy do 15 każdego miesiąca (jest to termin wpływu należności na konto), gdyż od wpłat zrealizowanych po tym terminie będą naliczane odsetki. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.

Od 1 września 2020 r. cena jednostkowa obiadu dla ucznia będzie wynosić 4 złote 50 groszy. 

Proszę aby rodzice, których dzieci będą korzystać ze stołówki, wypełnione i podpisane umowy dostarczyli do szkoły do 14 sierpnia 2020 r. w godzinach pracy placówki: 8.00 - 14.00.
Wzór umowy (kliknij tutaj),  wzór edytowalny (kliknij tutaj).

Regulamin stołówki: 

1.Obiady wydawane są od 11.45 do 14.00.
2. Ze stołówki mogą korzystać wszyscy uczniowie szkoły.
3. Odliczenia za czasową nieobecność dziecka dokonuje się w następnym miesiącu.
4. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie osobiście lub telefonicznie nieobecności dziecka. 
5. Nieodliczana jest odpłatność za 1 dzień nieobecności.
6. Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
7. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Programy prowadzone przez Agencję Rynku Rolnego współfinansowane ze środków Unii Europejskiej "Mleko z klasą" i "Owoce w szkole" - w programie biorą udział uczniowie klas I-V szkoły podstawowej, otrzymują dwa razy w tygodniu darmowe mleko i na przemian dwa lub trzy razy w tygodniu porcję warzyw i owoców. Głównym celem programu jest wzrost konsumpcji owoców i warzyw. Uczestnictwo w programach jest wyłącznie za zgodą podpisaną przez rodziców lub prawnych opiekunów.

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

08.03.2021 - 12.03.2021

DATA OBIAD

08.03.2021

PONIEDZIAŁEK
zupa barszcz z białą kiełbasą i ziemniakami/p. 1,4,5/
makaron z serem białym, masłem i cukrem brzozowym /p.1,4/
kompot truskawkowy
banan

09.03.2021

WTOREK
zupa jarzynowa z tartym ciastem /p.1,4,5/
ziemniaki, klops w sosie pomidorowym ze świeżą bazylią /p.1,2,4,/ ogórek zielony,
napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn
pomarańcza

10.03.2021

ŚRODA
zupa grochowa, chleb /p.1,4/
kasza mazurska, gulasz wieprzowy/p.4/ ogórek kiszony
sok owocowy
banan

11.03.2021

CZWARTEK

zupa ogórkowa z ryżem /p.1,4,5/
ziemniaki, kotlet z drobiu  /p. 1,2,4/ sałatka z kapusty białej z koperkiem                       kompot wieloowocowy
mandarynka

12.03.2021

PIĄTEK

zupa kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami /p.1,4, 5/ naleśniki z serem białym /p.1,2,4/ i powidłami śliwkowymi
kompot truskawkowy
banan

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.