Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

24.02.2020 –28.02.2020

DATA

OBIAD

 

24.02.2020 

PONIEDZIAŁEK

zupa kalafiorowa z ziemniakami  /p.1,4,5/

makaron z serem białym /p.1,4/, masłem i cukrem brzozowym

kompot truskawkowy

banan

 

25.02.2020

WTOREK

zupa rosół z makaronem /p.1/

ziemniaki, kurczak w ziołach, marchewka z groszkiem /p.4/

sok owocowy tłoczony 100%

mandarynka

 

26.02.2020

ŚRODA

zupa pomidorowa z ryżem i świeżą bazylią /p.1,4, 5/

ziemniaki, jajko gotowane w sosie koperkowym /p.1,2,4/, sałatka z brokuła i rzodkiewki

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn

pomarańcza

 

27.02.2020

CZWARTEK

zupa grysikowap.1,4,5/

ziemniaki, kotlet schabowy /p.1,2,4/, mizeria ze śmietaną i koperkiem /p.4/

kompot z gruszek i daktyli 

 

28.02.2019

PIĄTEK

zupa grochowa z kiełbasą /p.1,4,5/

kluski na parze z powidłami śliwkowymi w polewie czekoladowej /p.1,2,3/

kompot ze śliwek

banan


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free