Jadłospis

PLANOWANY JADLOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

05.02.2018 – 09.02.2018

 

DATA

OBIAD

 

05.02.2018

PONIEDZIAŁEK

zupa barszcz czerwony z ziemniakami

makaron z serem białym, masłem i cukrem brzozowym, truskawka świeża

sok jabłkowy

banan

 

06.02.2018

WTOREK

zupa koperkowa z ryżem

ziemniaki, mielony, buraczki z chrzanem

kompot ze śliwek i gruszek

mandarynka

 

07.02.2018

ŚRODA

zupa grysikowa

ziemniaki zapiekane z wędliną i jarzynami, surówka z kapusty pekinki, pomidora i ogórka zielonego

jogurt naturalny

kompot truskawkowy

pomarańcza

 

 

08.02.2018

CZWARTEK

zupa kalafiorowa z makaronem

ziemniaki, kotlet z drobiu, mizeria z jogurtem, śmietaną i koperkiem

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryny

banan

 

09.02.2018

PIĄTEK

zupa jarzynowa z tartym ciastem

ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

sok jabłkowy

klementynka

 

 

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free