Jadłospis

INFORMACJA W SPRAWIE ODPŁATNOŚCI ZA PRZEDSZKOLE I STOŁÓWKĘ SZKOLNĄ

Zakład Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych w Kętach informuje, że:
1) odpłatność za żywienie i pobyt dzieci w przedszkolach oraz za żywienie uczniów w stołówkach szkolnych za miesiąc marzec (tj. od dnia 2 marca 2020 r. do dnia 13 marca 2020 r.)  naliczona została na obowiązujących do tej pory zasadach,

2) ustalone w „Deklaracjach potwierdzenia woli o świadczenie usług w przedszkolach” i „Umowach o świadczenie usług żywieniowych w stołówkach szkolnych” terminy zapłaty pozostają bez zmian,

3) prosi się o regulowanie zobowiązań poprzez bankowość elektroniczną, wpłaty w banku lub na poczcie na rachunki bankowe wskazane w w/w deklaracjach i umowach,

4)w związku z zaistniałą sytuacją epidemiologiczną Kasa w Zakładzie Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych w Kętach nie przyjmuje wpłat gotówkowych z powyższych tytułów do odwołania.

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

09.03.2020 –13.03.2020INFORMACJA W SPRAWIE ODPŁATNOŚCI ZA PRZEDSZKOLE I STOŁÓWKĘ SZKOLNĄ


DATA

OBIAD

 

09.03.2020 

PONIEDZIAŁEK

zupa kapuśniak z kiełbasą, ziemniakami, chleb /p.1,4,5/

racuchy z mango i cukrem brzozowym /p.1,2,4/

kompot truskawkowy

banan

 

10.03.2020

WTOREK

zupa pomidorowa ze świeżą bazylią /p.1,4,5/

kasza jęczmienna /p.4/, gulasz wieprzowy /p.4/,ogórek zielony

kompot z gruszek i daktyli 

mandarynka

 

11.03.2020

ŚRODA

zupa koperkowa z ryżem /p.1,4, 5/

ziemniaki zapiekane z wędliną i jarzynami, sałatka z rukoli, roszponki, kukurydzy, pomidora koktajlowego, z granatem, w sosie winegret 

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn

 

12.03.2020

CZWARTEK

zupa krupnik zabielany /p.1,4,5/

ziemniaki,kotlet z drobiu /p.1,2,4/, kapusta biała zagęszczana /p.4/

kompot z suszonych śliwek

 

13.03.2019

PIĄTEK

zupa kalafiorowa /p.1,4,5/

ziemniaki, kotlet z ryb /miruna//p.1,2,4/, sałatka z brokułów i rzodkiewki

sok owocowy 

banan


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free