Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

11.06.2018 –15.06.2018

DATA

OBIAD

 

11.06.2018

PONIEDZIAŁEK

zupa barszcz czerwony z ziemniakami /p.1,4,5/

makaron z serem białym /p.1, 4/, masłem i cukrem brzozowym

sok jabłkowy

banan

 

12.06.2018

WTOREK

zupa grysikowa /p.1,5/ krupnik zabielany /p.1,4/

ziemniaki, klops w sosie pomidorowym /p.1,2,4/, ogórek kiszony

kompot z gruszek i śliwek

brzoskwinia paragwajska

 

13.06.2018

ŚRODA

zupa kalafiorowa z ryżem /p.1,4,5/

łazanki z mięsem i kapustą, sałatka grecka /sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta /p. 4/

napój za świeżej mięty, miodu i cytryny 

morela

 

14.06.2018

CZWARTEK

 zupa pomidorowa z makaronem/p.1, 4,5/

ziemniaki, kotlet z drobiu /p.1,2,4,5/, kapusta biała z koperkiem

sok jabłkowy

brzoskwinia

 

15.06.2018

PIĄTEK

zupa żurek z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami /p.1,2,4,5/

kluski na parze z powidłami śliwkowymi /p.1,2,4/ z masłem i cukrem brzozowym

kompot truskawkowy

banan


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free