Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

24.09.2018 –28.09.2018

DATA

OBIAD

 

24.09.2018

PONIEDZIAŁEK

zupa grochowa /p.1,5/ z kiełbasą, chleb /p.1/

ryż z truskawkami i bitą śmietaną /p. 1,4/

kompot z suszonych śliwek i daktyli 

gruszka

 

25.09.2018

WTOREK

zupa rosół z makaronem /p.1, 5/

ziemniaki, kurczak, marchewka z groszkiem- duszona na maśle /p.4/

kompot truskawkowy

banan

 

26.09.2018

ŚRODA

zupa barszcz czerwony /p.1,4,5/

ziemniaki, kiełbasa biała z szynki, kapusta kiszona zagęszczana skrobią /p.1/

napój za świeżej mięty, miodu i cytryny 

brzoskwinia paragwajska

 

27.09.2018

CZWARTEK

 zupa jarzynowa /p.1,5/

ziemniaki, mielony /p.1,2/, buraczki z chrzanem

kompot śliwkowy

 

 

28.09.2018

PIĄTEK

zupa żurek z kiełbasą, jajkiem i ziemniakami /p.1, 2,4, 5/  

kluski na parze /p.1, 2, 4/ z powidłami śliwkowymi, masłem, cukier brzozowy, truskawka świeża

kompot z gruszek

banan


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free