Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

09.12.2019 –13.12.2019

DATA

OBIAD

 

09.12.2019

PONIEDZIAŁEK

 zupa żurek z kiełbasą, jajkiem i ziemniakami /p.1,2,4,5/

 ryż /p.1,4/,  z truskawkami i bitą śmietaną /p.4/, masłem i cukrem brzozowym

kompot wieloowocowy

banan

 

10.12.2019

WTOREK

zupa ogórkowa z ryżem /p.1,4,5/

ziemniaki, mielony /p.1,2/, buraczki z chrzanem

kompot truskawkowy

pomarańcza

 

11.12.2019

ŚRODA

zupa barszcz czerwony z ziemniakami/p.1,4,5/

 łazanki z mięsem i kapustą /p.1/, sałatka grecka /sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta/ /p.4/

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn

mandarynka

 

12.12.2019

CZWARTEK

zupa grysikowa  /p.4,5/

ziemniaki kotlet schabowy /p.1,2,4/, kapusta biała z koperkiem

kompot  truskawkowy

 

13.12.2019

PIĄTEK

zupa kapuśniak z kiełbasą, ziemniakami, chleb /p.1,4,5/

 naleśniki z serem białym /p.1,4/, powidła śliwkowe, truskawka świeża

kompot wieloowocowy

baton zbożowy musli z suszonymi owocami


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free