Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

15.04.2019 –17.04.2019

DATA

OBIAD

 

15.04.2019

PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami/p.1,2,4,5/ 

ryż z truskawkami i bitą  śmietaną /p.1,4/

kompot z szuszonych daktyli i gruszek

banan

 

16.04.2019

WTOREK

zupa koperkowa z ryżem/p.1,4,5/

ziemniaki,mielony /p.1,2/,buraczki z chrzanem

sok owocowy

mandarynka

 

16.04.2019

ŚRODA

zupa grysikowa /p.1,4,5/ 

ziemniaki, ryba panierowana /p.1,2,3,4/, sałatka z czerwonej kapusty

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryny

pomarańcza

 

 2019

CZWARTEK

 

 

 

 

 

2019

PIĄTEK

 

 

 


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free