Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

07.01.2019 –11.01.2019

DATA

OBIAD

 

07.01.2019

PONIEDZIAŁEK

zupa barszcz czerwony z ziemniakami /p.1,4,5/

makaron z serem białym, masłem /p.1,4/ i cukrem brzozowym, winogrono

kompot z suszonych śliwek i daktyli

banan

 

08.01.2019

WTOREK

 zupa grysikowa /p.1,5/

ziemniaki, mielony /p.1,2/, buraki z chrzanem

sok malinowo- jabłkowy

mandarynka

 

09.01.2019

ŚRODA

 zupa ogórkowa z ryżem /p.1,4,5/

ziemniaki zapiekane z wędliną i jarzynami, sałatka z kapusty pekinki z pomidorem i ogórkiem zielonym 

jogurt naturalny /p.4/

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn

pomarańcza

 

10.01.2019

CZWARTEK

 zupa brokułowa z makaronem /p. 1,4,5/

ziemniaki, kotlet schabowy /p.1,2,4/, kapusta biała z koperkiem

kompot truskawkowy

banan

 

11.01.2019

PIĄTEK

 zupa grochowa z kiełbasą, chleb/p.1,5/

kluski na parze z powidłami śliwkowymi, masłem i cukrem/p.1,2,4/, truskawka świeża

sok owocowy

mandarynka


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free