Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

16.10.2017 – 20.10.2017

DATA

OBIAD

 

PONIEDZIAŁEK

16.10.2017

zupa grzybowa z ziemniakami

makaron z białym serem, masłem i cukrem brzozowym

sok jabłkowy

banan

 

WTOREK

17.10.2017

 

zupa rosół z makaronem

ziemniaki, kurczak, marchewka z groszkiem

kompot jabłkowo- gruszkowy

śliwka

 

ŚRODA

18.10.2017

zupa kalafiorowa z ziemniakami

kasza jęczmienna, gulasz, ogórek zielony, brokuł

napój ze  świeżej mięty, miodu i cytryny

 

 

CZWARTEK

19.10.2017

 

zupa ogórkowa z ryżem

ziemniaki zapiekane z jarzynami i wędliną, pomidor

jogurt naturalny

 kompot truskawkowy

 

PIĄTEK

20.10.2017  

  zupa żurek z kiełbasą, jajkiem i ziemniakami

 kluski na parze z powidłami śliwkowymi, masłem i cukrem brzozowym

 sok jabłkowy

banan

 ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE 

*alergeny

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free