Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

21.10.2019 –25.10.2019

DATA

OBIAD

 

21.10.2019

PONIEDZIAŁEK

zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą, chleb /p.1,4,5/

ryż /p.1,4/ z jabłkami, cynamonem i cukrem brzozowym

kompot z daktyli i śliwek

banan

 

22.10.2019

WTOREK

zupa krupnik zabielany /p.1,4,5/

ziemniaki,gulasz /p.1/, ogórek zielony

kompot truskawkowy

mandarynka

 

23.10.2019

ŚRODA

zupa ogórkowa z ziemniakami /p.1, 4, 5/

łazanki z mięsem i kapustą /p.1/, sałatka grecka /sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta /p.4/

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryn

pomarańcza

 

24.10.2019

CZWARTEK

zupa pomidorowa z makaronem i świeżą bazylią /p.1,4,5/

ziemniaki, pieczeń z indyka w sosie /p.1,4/, sałatka z kapusty czerwonej

sok owocowy

mandarynka

 

25.10.2019

PIĄTEK

zupa grzybowa z ziemniakami /p. 1, 4,5/

naleśniki z serem białym /p.1,2,4/, powidła śliwkowe, truskawka świeża

sok owocowy

banan


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free