Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

10.06.2019 –14.06.2019

DATA

OBIAD

 

10.06.2019

PONIEDZIAŁEK

zupa grzybowa z ziemniakami /p.1,4,5/ 

makaron z truskawkami /p.1/

kompot z suszonych śliwek i daktyli 

banan

 

11.06.2019

WTOREK

zupa rosół z makaronem /p.1,5/

ziemniaki, kurczak, marchewka z groszkiem /p.4/

kompot truskawkowy

brzoskwinia paragwajka

 

12.06.2019

ŚRODA

zupa pomidorowa z ryżem /p.1,4,5/

łazanki z mięsem i kapustą /p.1/, sałatka grecka /salata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta /p.1,4/

napój ze świeżej mięty, miodu i cytryny

 

13.06.2019

CZWARTEK

 zupa grysikowa /p.4/

ziemniaki, kotlet schabowy /p.1,2/, kapusta nowa z koperkiem

kompot z suszonych śliwek i daktyli

 

14.06.2019

PIĄTEK

zupa żurek z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami /p.1,2,5/

kluski na parze /p.1,2,4/ i powidłami śliwkowymi, masłem i cukrem, truskawka świeża

sok owocowy

banan


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free