Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

28.05.2018 –30.05.2018

DATA

OBIAD

 

28.05.2018

PONIEDZIAŁEK

zupa barszcz  z kiełbasą białą i ziemniakami /p.1,4,5/

makaron z truskawkami, cukrem brzozowym /p.1/

sok jabłkowy

banan

 

29.05.2018

WTOREK

zupa pomidorowa z ryżem i świeżą bazylią /p.1,4,5/

ziemniaki, pieczeń w sosie własnym /p.1,4/, sałatka z kapusty białej z koperkiem

napój za świeżej mięty, miodu i cytryny 

brzoskwinia paragwajka

 

30.05.2018

ŚRODA

zupa jarzynowa z kaszą /p.1,4,5/ 

ziemniaki, ryba panierowana- miruna /p.1,2,3,4/, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

kompot z gruszek i śliwek

morela

31.05.2018

CZWARTEK

 

01.06.2018

PIĄTEK

 


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free