Jadłospis

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

13.11.2018 –16.11.2018

DATA

OBIAD

 

12.11.2018

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

 

13.11.2018

WTOREK

zupa krupnik zabielany  /p.1,4,5/

ziemniaki, pieczeń w sosie własnym /p.1,4/, sałatka z kapusty czerwonej

sok jabłkowy

banan

 

14.11.2018

ŚRODA

zupa ogórkowa z ryżem /p.1,4,5/

łazanki z mięsem i kapustą, sałatka grecka /sałata lodowa, pomidor, ogórek, ser feta /p.4/

napój za świeżej mięty, miodu i cytryny 

mandarynka

 

15.11.2018

CZWARTEK

zupa pomidorowa ze swieżą bazylią /p.1,4,5/

ziemniaki, kotlet z drobiu /p.1,2,4/, mizeria zjogurtem i śmietaną /p.4/, z koperkiem

kompot truskawkowy

pomarańcza

 

16.11.2018

PIĄTEK

zupa brokułowa /p.1,4,5/

ziemniaki, ryba panierowana- miruna /p.1,2,3/, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

kompot z suszonych daktyli i śliwek słodzony miodem

banan


ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera          i gorczycy.

Copyright 2011 Jadłospis. Zespół Szkolno-Gimnazjalny nr 2 w Kętach
Joomla Templates by Wordpress themes free